Pilih Bahasa

RESEPI HIDANGAN LENGKAP RESEPI TELUR PUYUH MENTEGA


RESEPI TELUR PUYUH MENTEGA

BAHAN – BAHAN MEMASAK

20 BIJI TELUR PUYUH ( DIREBUS DAN DIGORENG )
5 BIJI CILI PADI ( DIHIRIS )
5 BIJI BAWANG MERAH
2 ULAS BAWANG PUTIH
3 TANGKAI DAUN KARI
1 TIN SUSU CAIR
2 SUDU MAKAN MENTEGA
1 SUDU MINYAK MASAK
GARAM DAN GULA SECUKUP RASA

CARA MEMASAK

PANASKAN MINYAK BERSAMA MENTEGA DI DALAM KUALI
MASUKKAN BAHAN – BAHAN YANG TELAH DIHIRIS BERSAMA DAUN KARI . KACAU SEBENTAR .
APABILA SUDAH NAIK BAU , MASUKKAN SUSU CAIR . PERASAKAN GARAM DAN GULA SECUKUPNYA


AKHIR SEKALI , MASUKKAN TELUR PUYUH . GAUL SEKETIKA . ANGKAT DAN SEDIA UNTUK DINIKMATI .

Share:

0 comments

Flag Counter